E3 2010 muljed #5 - Sony

kolmapäev, 16. juuni 2010



Viimane kolmest gigandist ehk Sony alustas juba esimestel minutitel oma ego tõstmist: "Ps3 on best thing ever, ainult meil on 3D, Wii puldid, HD graafika, sisseehitatud jäätisemasin, võlukunst ning kõike muud head." Okei, võib olla mitte kõike seda, kuid üpris varakult hakati pushima fakti, et PS3 on 3D mängu jumal ning tulevik. Isiklikult ei ole usku, et sedalaadne tulevik ärile kasuks on, loodame et tegu on mööduva moeröögatusega. Igatahes lubab Sony, et tulekul on palju 3D mänge, mille jaoks peab kasutama prille...mis silmad valutama panevad (tõenäoliselt). Esimese asjana näidatakse Killzone 3e. Mina ei ole oma prille jätkuvalt üles leidnud, seega ei olnud minul sellest treilerist midagi kasu. Killzone 3es oli olemas ka jetpack...hmm, okei. Lubati ka teisi mänge 3Ds.

Järgmisena hakati promoma oma totaalselt innovaatilist juhtimissüsteemi - Move. Mis siis et tegijad on isegi vihjanud, et tegemist on Wii HD versiooniga, natuke täpsem, natuke ilusam graafika ning muidugi Wii Sports. Selle demontreerimiseks valitakse välja mäng Sorcery...mis ei näe HD graafika kohta just eriti imeline välja. Tõenäoliselt on tegu ühe sellise launch mänguga, mis kaob kiirelt inimeste mälust. Peale seda põnevust demonstreeritakse Move'i täpsust uue Tiger Woodsi mänguga, rahvas vaatab kannatlikult pealt, mina igavlen. Peale seda kiire treiler huvitavast kontseptsioonist, kus kokku kogutakse paarid kolmest PS2 aegsest ägedast platvormerist - Ratchet and Clank, Jak and Daxter ja SLy Cooper + Bentley.

Kuivem kui kuivik, Jack Tretton otsib lavale abi, kuulutab välja et Sony ja Coca-Cola on teinud mingi reklaamilepingu, kutsub lavale Kevin Butleri kes viskab konkurentide üle paar nalja (offensive and not that funny, really) ning siis kuulutab, et fanboyism sucks ja gaming is everything. Väga huvitav ning irooniline on see, et nii enne kui ka seda kõnet jätkub pidev enese ülistamine ning pisikeste torgete loopimine vastaste pihta.

Järgmiseks näidatakse PSP uut reklaamikampaaniat, kus Sony hüppab vankri peale, mis rõhub väheke urbanipoolele ning üks pisike neegripoiss näitab kuidas asjad käivad. PSP is teh best thing ever, btw, juhuks kui te unustasite. Tretton on lahke ning tuletab meelde. Niisiis, PSP on tõsiste gamerite mänguasi ning mis mäng oleks parem seda väljendamaks kui... InviZimals! ehk Kinectimals on PSP (nõuab kaamerat). See on tõsiselt hardcore. Õnneks heastatakse viga ning näidatakse uut God of Wari treilerit. Kahjuks lööb Brasiilia just sellel hetkel värava ning minu tähelepanu on teises kohas. I just missed the best moment of the conference. Damn. Lubatakse ka muid mänge, millest näidatakse ainult klippe.

Järgmiseks Little Big Planet 2, ei oska kommenteerida, varasem kogemus puudub ning telekas on jalgpallis taaskord üks põnevam koht. Peale seda - Playstation Plus, tasuline PSNi osa, kus saab eksklusiivasju ning - get this - tasuta kraami. Tasuliselt kanalilt. Loogika on teil kõva. Aga Jack ei ole unustanud ära oma Wii versiooni, vaid lubab kuupäevi ja hindasid jagada.



Peale seda "suurepärast" uudist hakatakse nimekirjast maha tõmbama EA mänge, mis omavad eksklusiivosakesi just PS3el (lisalevelid ja muu säärane ma oletan), samuti lubab promopiltidelt mahaastunud peategelane ka allalaetavaid habemeid ning teeb vist ainsa hea nalja kogu pressika jooksul. Järgmisena jätkatakse EA pressika ajal pooleli jäänud Deadspace 2 demo näitamisega, mis ei olegi nii põnev kui loota võiks, lisaks taaskord lisasisu PS3ele, võimalus seda koos Move'iga mängida ning ka Dead Space: Extraction tuleb nüüd PS3ele. Kui see on mingi vihje selle kohta, et PS3 hakkab vaikselt ärandama Wii populaarseid mänge, siis...damn, loodame et nii ei juhtu, sest see oleks kõige alatum võte EVER.

Järgnevalt marsib lavale üllatuskülaline Gabe Newell, kes pole vähemalt 2005st aastast alates oma punast särki seljast ära võtnud ning kuulutab, kuidas Portal 2 ilmub PS3ele (sest see on tõesti uudis, mida me ei teadnud või ei oletanud), ise samal ajal närviliselt snaipreid otsides. Jälle vist mingi lisad ja muu, lisaks Steam PS3ele ja muud toredat. Siis näidatakse Final Fantasy XIV Online treilerit, mis räägib mängust väga palju, samuti lisadega Mafia II ja AC Brotherhood, mina vaatan aga jalgpalli, sest oht on et löödi ka teine värav või oli muu ohtlik olukord.

Järgmisena jätkatakse traditsioone ning näidatakse Gran Turismo treilerit (nagu igal aastal), aga seekord lõppeb asi väljumiskuupäevaga (omg, !!11) ning lubatakse, et seda saab mängida ka 3Ds. Sest seda ju kõik tahavad, eks? Enne lõpupauku näidatakse veel Infamous 2 treilerit (mis näeb äge välja tegelikult), kus avaldatakse uued jäätamisvõimed (meh) ning peale seda tuleb üsnagi äge live-action klipp, mis promob uut Twisted Metali mängu. Näidatakse ka gameplayd ja räägitakse mängust ning...tehakse seda liiga palju ning igavalt ja salapära kaob. Mööda maad näeb mäng äge välja, helikopterid...meh.

Kokkuvõtvalt - GT5 release date, uus GoW PSPl, paar ägedat mängu ehk veel, sittakanti 3D ja Move promo, ülbe hoiak, Jack Trettonil on sama palju šarmi kui kaalikal, Kevin Butler on jätkuvalt naljaka ja persevesti piiri peal, sittakanti 3D ja move promo, "Sony is teh greatest" ehk pretentious BS, Jack Tretton räägib kuidas PS3 on innovaatiline, mainides samal ajal Move'i (HALLOOOOO!), sittakanti 3D ja Move promo ning sittakanti 3D ja Move promo. Ja Invizimals. Ühesõnaga, Sony pressikas ei olnud just kõige halvem (beats MS), aga see aasta kuulus selgelt Nintendole.

P.S. Kuhu kurat jäi The Last Guardian???!?!?

0 kommentaari:

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions