E3 2010 muljed #1 - Microsoft

teisipäev, 15. juuni 2010



Käimas on E3, mängurite ja mängutegijate aasta sündmus ning kuna pressikonverentse ja muid muljeid on võimalik ka neti vahendusel jälgida, siis saame edastada ka enda muljeid nähtud asjade kohta.


Microsoft

Microsofti pressika algus jäi mul nägemata, kuid suures plaanis magasin ma sellega maha kõigest Call of Duty: Black Opsi treileri ning muu sellega seonduva. Minu esimene mälestus sellest on hoopis jutt kuidas nende arust on tähtis, et Xboxi peal saaks mängida blockbuster mänge. Tõlge - mängud, mis on piisavalt populaarsed, et tooks raha meie taskusse ka kehvade järgede puhul. Seejärel juhatati sisse Hideo Kojima (kes on muidugi legend, aga lapsik nagu ma olen, naersin ta aktsendi üle: "redis and gentlemen"), kes viibis laval paar sekundit, juhatas sisse uue Metal Geari produceri Shigenobu Matsuyama ning siis minu silmad teda enam ei märganud. Võib olla pöörasin ma valel hetkel pead, võib olla oli ta varjudes, kes teab. Matsuyama juhatas Sisse MGS Risngu treileri ning seal oli näha kuidas uus gimmick on asjade lõikumine. Seekordne peategelane Raven lõhkus maju, mehi ja samuti ka arbuuse.

Järgmisena lubati ainult Xboxi eksklusiive, sisse tatsasid Gears of Wari taga seisvad jörmid, näitasid seeria kolmandast osast multiplayeri osa 4 mehe (3 mehe ja 1 naise, kui täpne olla) jõududega, lõbutsesid natuke ning siis kadusid lavalt. Järgmisena kapsas lavale Peter Molenuyx, kes kiitis taevani uut Fable osa, number 3e (gee, I wonder why) ning tuleb tunnistada, et see tekitas minus natuke huvi. Seda eelkõige selletõttu, et lugu ei leia aset kuskil fantaasiametsas koos mingite muinasjutuolenditega, vaid tunda 18. sajandi järgse Euroopa (umbmäärane, ma tean, ei oska täpselt öelda ma) sõdurite hõngu. Järgmiseks oli Kingdoms - eksklusiiv Crytekilt, millest näidati väga vähe treilerit, kuid pildi järgi omas sellist 300 meets God of War fiilingut. Hea? Halb? Who knows.

Järgmisena esitletakse Halo uut peatükki, eellugu nimega Reach. Milline üllatus. Näidati võitlust suurel platsis, kitsastes koridorides ning mingi lennualusega kosmoses. Olen suur Halo fänn, aga see viimane osa tekitas minus kahtlust, loodame parimat. Lisaks ei meeldinus see suure platsi teema mulle, Halo parim omadus on minu jaoks olnud just selline sirgjoonelisus. Aga eks näis.

Sellega lõppes normaalsemapoolne osa ning siirduti main attractioni juurde - Project Natal, ei kui siis Kinect. Just. Kinect. Keegi pani marketingiosakonnas väga mööda asjadega. Igatahes, lavale tatsab Marc Whitten ning näitab kuidas Kinectiga saab Xboxi menüüs möllata, vaadata Alice in Wonderlandi ning kuulata Justin Bieberit. Kõike seda saab teha ilma puldita, vehkides käsi või kasutades häälkäsklusi. Ainuke asi, mis minus huvi tekitas. Aga loomulikult sündis sellest ka tuhandeid koeranalju (Xbox, sit! Xbox, fetch! ). Edasi näidatakse mingit videochatti ja ESPNi tulekut Live'i. Ei huvita, next!

Ja siis see algab, esitletakse Kinecti launch mänge. Esimene neist ÜLINUNNU Kinectimals, kus pisike aasia tüdruk vehib oma kätega, et teha oma tiigrikutsule pai (ilmselgelt on tüdruk pime, sest kutsub teda vist nii kassiks kui ka koeraks). Järgmisena Wii Sports ja Mario Kart Wii. Ei, oota, Kinect Sports ja Kinect Joyride, vabandust. Kinect Advenures on veel üks minimängude kogumik, mis näeb välja nagu seda oleks joogise seltskonnaga lõbus mängida. Aga mitte üksi. Kõike seda esitleb üks hipivälimusega tüüp ning tehakse ka üks kohustuslik Lorenzo Lamase nali.

Sellega pannakse punkt mängudele, mis sisaldavad enda nimes Kinecti. Edasi näidatakse meile Wii Fiti, aga ilma selle tasakaalulauata. Jooga, võimlemine, boooooring, võimlevale neiule öeldakse "tits or gtfo" ning tüdruk valib igavama tee ja teeb ruumi Star Warsile ja uuele Forzale, kus mängija saab virtuaalsesse Ferrariesse istuda, ilma et ta seda teeks - totaalne autopedede mäng.

Sellega tõmmatakse kogu asjale kriips alla, aga enne veel kui rahvas lahkuma hakkab, tehakse veel viimane üritus rahvalt üks keskmisest veidike tugevam aplaus välja meelitada ning kuulutatakse välja uus Xbox360 mudel, mis on väiksem, omab sisse-ehitatud wifit ning 250 GB kõvaketast. Ja mitte ainult, see läheb kohe peatselt müüki JA iga sealviibiv inimene saab selle endale täiesti tasuta. Rahvast tabab eufooria, nad rabavad oma tasuta kraami kaasa ning siis lähevad nad saalist välja, otsivad üles lähima internetipunkti ning kaebavad kuidas Microsofti pressikas oli totaalne sitt. Mida ta ka enamjaolt oligi.

Ei mingeid üllatusi, ainult järjed, rohkelt Kinecti, uus Xbox (okei, äge) ja üks uus mäng, millest me ei tea sittagi.

Next up, EA Games.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

MGS Risingu peategelase nimi on Raiden mitte Raven :D

ruut ütles ...

Täitsa tõsi, väike näpukas.

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions