E3 2011 - Sony

teisipäev, 7. juuni 2011



Kell on 2:45 ning Sony pressikani on aega vähem kui 15 minutit. Mida oodata Sonylt? Häid mänge - Uncharted 3, inFamous 2 jne. Samuti tutvustatakse Sony handheld konsooli ning huvitav on ka näha kuidas kommenteerib Sony PSNi maasolekut.

Kell on pisut veerand neli läbi ning Sony show on alanud. Saal on pime ning ekraanile ilmub Playstationi logo. Sellele järgneb klipishow parimatest konsoolidest ning uutest ja vanadest mängudest. Montaaž venib päris pikale, näidates nii tuntud eksklusiive kui ka multiplatvormmänge, näidates siin ja seal ka vilksamisi taaskord konsoole.

Peale montaaži lõppu astub lavale ei keegi muu kui ignorantsuse kehastus isiklikult, Jack Tretton, kes jätkab oma trendi, olles võimalikult ebašarmikas ning kuiv. Kohe alguses aga asub Jack julgelt PSNi juhtumi kallale, tehes natuke nalja, vabandades partnerite ees, loetleb natuke numbreid ning lõpuks pöördub klientide poole vabandades nii isiklikult kui ka kogu kompanii eest. Ning muidugi traditsiooniline "Meie konsool/firma on stronger than ever." Ning niimoodi ongi vaikselt vabandamine liikunud PSNi kiidulauluks. Oeh, Jack sa oled talumatult igav kuju, pisut energiat hääles ei oleks ju tappev...

Peale pikka ja väsitavat kõnet liigume lõpuks ometi õiges suunas, sest Jack lubab meile näidata Uncharted 3e - mängu, mis on minu oodatud mängude nimekirjas esikolmikus. Demos näeme kuidas Drake kõnnib ringi kõikuval laeval, ilm on vihmane ning vaenlased läheduses. Vaikselt, kuid kindlalt elimineerib Nathan oma vaenlased ning jätkab oma teekonda laeva sisemusse. Graafika tundub olevat parem kui varem, varjude mäng näib võrratu. Tupikusse jõudes hakkab pihta märul, mis tundub olevat samal heal tasemel kui eelmisteski osades. Tõenäoliselt on nüüd lähivõitluses vaenlaste vöödel asuvad granaadid plahvatama panna. Muidugi ei puudu ka suurejoonelised scripted evendid ja QTE'd. Kokkuvõtvalt on tegu mänguga, mille ostmine on PS3e fännidele kohustuslik.

Kahjuks tuleb Jack tagasi lavale. Mind on alati huvitanud, et Sonyl on niivõrd palju raha - miks ei palgata mõnda meeldivamat inimest seda showd juhtima? Müstika.

Järgmiseks mänguks on järjekordne kolmas osa, seekord Resistance 3. Enne demo käivitamist kamandatakse kõikidel oma 3D prillid pähe panna ning seejärel võib massiline kuulipildumine alata. Tuleb tunnistada, et Resitance seeria ei kuulu minu huviorbiiti, seega täpsemaid kommentaare ei oska anda. Graafika tundub igatahes olevat kena, detailne ning üldiselt hall. Mängus saab tappa igasuguses suuruses tulnukaid ja muid elukaid.

Vahepeal jookseb taaskord mu brauser kokku, tagasi tulles räägib Jack 3D'st. Boooooring.

Järgnevalt keskendutakse Move'ile, selleks kutsutakse lavale 2K sports tüübid ja...see tähendab järjekordseid spordimänge. Korvaplli mängimine Move puldiga tundub kohutavalt ebamugav ning tobe, kuid mine sa tea, võib olla saadab seda kaedu. Siiski, tegu on üpriski igava ideega ning esitlust ei tee paremaks igavad ettekandjad. Et asja vähegi põnevamaks muuta kutsutakse lavale Kobe Bryant. Natuke nalja ning demo läheb taaskord käiku. Laval valitseb pikka aega vaikus, kuni poisid suu lahti julgevad teha ja Kobe mängu kommenteerida.

Peale seda tastab lavale järjekordne emotsioonitu paar, kes tutvustavad meile sellist mängu nagu seda on Medieval Moves (või midagi säärast). Mäng näeb välja igav, esitlus on igav ning kell on piisavalt palju/vähe, et mul hakkavad silmad kinni vajuma. Kamoon Sony, pakkuge nüüd ruttu midagi põnevat. Kutsuge Kobe tagasi lavale!

"Great job, Jeremy! Nice job, Jeremy!"

Jack kiidab natuke Move'i ning juhatab sisse inFamous 2e treileri. Treiler on möllu ja märulit täis ning mäng on välja tulemas homme. inFamousi esimene osa on minul isiklikult alles mängimata, kuid lähipäevil see võimalus ka saabub. Kindlasti on tegu suurepärase mänguga. Peale seda lubab Jack Little Big Planet 2ele Move toetust suuremas ulatuses.

Järgnevalt näidatakse rahvale Starhawki treilerit. tegemist mänguga, mis on minule võõras, kuid mille eelmine osa - Warhawk - on kuuldavasti PS3 fännide seas populaarne.

Jack on jätkuvalt laval ning uus treiler on tulekul. Seekordselt näeme me Sly Cooperi uue seikluse tulekut. Sly eelnevad mängud on minul proovimata, kuid tegelane tundub olevat väga lahe ning gameplay meeltmööda, seega esmavõimalusel üritan eneselegi Sly Cooperi HD kollektsiooni muretseda. Sly uus osa ilmub aastal 2012.

Jack kutsub lavale Hilmari, kes on pärit Islandilt ning kes koheselt teeb ka vulkaanitolmu nalja. Lisaks räägib ta ühest järjekordsest shooterist, mille teeb eriliseks tema ühilduvus PC MMO'ga, samuti mängib oma rolli NGP ja PS Move. Või vähemalt niimoodi on võimalik Hilmari aksendirohkest inlgise keelest aru saada. Treiler ise näeb välja nagu täiesti keskpärase shooteri oma.

Peale seda ilmub ekraanile Bioshock Ininite'i klipp, mis on segane ja hullumeelne ning seda rohkem negatiivsemas võtmes. Monteerija ahju? Igatahes. Klipp on lühike ning peale lõppu astub lavale Ken Levine, kes on kodust vist kiiruga lahkunud, sest vaene mees pole jõudnud isegi koduriideid vahetada ja juukseid kammida. Pikast ja igavast jutust võib välja lugeda, et Bioshock Infinite'i on tulevikus võimalik mängida PS Move abil. Suurem uudis aga tundub olevat see, et Bioschokiga seonduc mäng on tulemas NGP-le.

Saints Row 3 saab samuti PS Move toe, niisamuti ka Star Treki mingi uus mäng, mis ilmub uue filmi kinno jõudes. Nohikud lähevad pöördesse kui Jack lubab Star Trekist tuttava relva kujuga lisariista. Või noh, plastmasspüssi siis. Sellele järgneb vastava mängu mittemidagiütlev treiler.

Järgnevalt SSX lisaleveliga, NFS: The Run lisaautodega ning BF3 lisamänguga (BF 1943) - kõik see ainult PS3el. Taaskord on põhjust PS3 fännboidel rõõmustada ning fanaatilistematel neist sellega kiitlema hakata.

PlayStation Suite. PSNilaadne platvorm telefonitel ja tabletitel. 'Kay?

Kazou Hirai juhatab igavalt sisse uue PSP, mille ametlikuks nimeks on tõepoolest PS Vita. Kaks analoogkangi, puutetundlik ekraan, kaamerad ees ja taga ning puutetundlik "asi" tagumisel poolel. Kazou lubab enneolematuid kogemusi ning suurepäraseid elamusi. Väga huvitav omadus PS Vital on vocie chat, mis sarnaneb vägagi Xbox Party chatile, lubades erinevaid mänge mängivatel mänguritel mängimise ajal teineteisega suhelda. Pärast pikka ja igavat kõnet kutsub Kazou lavale Scott Rhode'i, kes hakkab rääkima...ning on sama emotsioonitu nagu peaaegu kõik teised tänased esinejad Sony pressikal. Välja arvatud Kobe. Kobe oli lahe.

Unchartedi PS Vita mäng kannab nime Uncharted: Golden Abyss - tegemist on mänguga, mille tõttu vähemalt mina kaalun vastava konsooli ostmist. Graafika näeb väga äge välja, kuid puutetundlikud käsklused tunduvad väga imelikena. Loodetavasti on need ainult vabatahtlikud, sest selliste asjade kohustuslikuks muutmine võib mõruda maigu asjale juurde jääta, nagu Sixaxise kohustuslik sissesurumine esimesse Unchartedi mämngu. Esitlejate jutust jääb mulje, et asi on siiski vabatahtlik, loodetavasti saab sellele kindlust lähipäevil ning loodame, et tegemist ei olnud vaid minu unise arusaamaga asjast.

Ruin on actionipõhine RPG mäng, mis on ühilduv (kuuldavasti) PS3ega. Seda on esitlema tulnud kaks kiilakat paksu, üks neist hilngeldab lava peal elu eest. Mäng ise tundub keskpärane ning ei suuda minu unist tähelepanu võita. Võimalus mängida PS Vital ning jätkata oma pooleliolevat mängu PS3el (või vastupidi) on siiski huvitav omadus.

Järgmisena Modnation Racers, mis ei ole eelmiste mängude port, vaid täiesti uus kogemus. Radade joonistamine on tänu puutetundlikule ekraanile tehtud imelihtsaks, samuti ka muude omaduste muutmine, lisamine, eemaldamine ja muu.

Tutvustatakse Little Big Planetit PS Vitale. LPB on tore mäng ning kindlasti on Vita oma levelite loomise lihtsamaks teinud.

Järgnev uudis saab publiku poolehoiu, lubades Street Fighter X tekkeni ilmumist PS Vitale. Sellele järgneb Yoshinori Ono suurepärane tervitus puhtas Engrishis, peale mida ta alla annab ning tõlgile loodab. Eksklusiivse tegelasena saavad Vita omanikud Tekkeni ja Street Fighteri tegelasi peksta, kasutades selleks inFamousest tuttavat Cole'i (uniselt ebakorrektne lause).

Sellele järgneb treiler, mis tutvustab Vitale ilmuvaid mänge. Nende hulgas on näha juba eelevalt tutvustatud tiitled, kui ka Wipeouti, mingit sorti piljardit, Everybody's Golf'i ning tervet hunnikut mänge, mille nime ma ei tea.

Kazou tuleb tagasi lavale, ütleb et PS Vita on tulekul pühadeks ning wifi versioon hakkab maksma 249 eurot ning 3G/wifi versioon 299 eurot.

Peale seda naaseb lavale Jack ning kuulutab pressikonverentsi lõppenuks.

Kokkuvõtvalt - Uncharted 3 on sitaks äge, Sly Cooper tundus lahe, sisu oli, kuid esitlus oli masendavalt mage. Also. The LAst Guardian? Miks ei näinud me taaskord seda mängu?

Ma lähen magama.

0 kommentaari:

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions