Beyond Two Souls - Ellen Page`i kaks hinge raskes vihmas

reede, 8. juuni 2012


Igal aastal tärkavad E3-l vanade lillede (lugematud järjed) seast ka mõned uued nagu näiteks Uncharted`i loonud Naughty Dog`i uus nurgakivi The Last of Us või eikuskilt saabunud Watch Dogs. Nende üllatajate hulka kuulub kindlasti ka Beyond Two Souls. Selle erikummalise mängu taga seisab prantsuse stuudio Quantic Dream, kes lõi üleelmisel aastal laineid PS3-e eksklusiivmänguga Heavy Rain. Film noir`ilik thriller lubas mängijal küll vabalt ringi liikuda, kuid kogu tegevust haldas quick-time-event süsteem. Selline lähenemine ei ole kohe kindlasti mõeldud kõigile, aga need, kes selle omaks võtsid, said osa huvitavast mänguelamusest, kus põhirõhk on lool ja karakteritel ning kus mängijal on võimalik tehtud ja tegemata jäänud tegude kaudu loo arengut ja karakterite valikuid juhtida.


Nüüd on Quantic Dream tulnud lagedale veelgi intrigeerivama ja eksperimentaalsema mänguga Beyond Two Souls. Peaosalisele andis hääle ja näo ning põhimõtteliselt kogu inimliku aspekti oscarivõitja Ellen Page, kelle suhtes viidatakse alati Junole. Saan aru, et film tõi talle oscarinommi, aga näiteks selline väike film nagu Inception ja suur film nagu Super iseloomustuvad samuti tema võimet võtta üle väga erinevaid rolle. Seekord on tema rolliks olla Jodie Holmes. Jodie`l on mitu omapära. Nimelt ei ole ta kunagi üksi. 15 aastat oma elust on ta veetnud koos kummalise vaimulaadse olendiga, mis kaitseb Jodie`t iga võimaliku hädaohu eest ja nüüd on Jodie`l tema kaitset hädasti tarvis. Teine omapära seisneb aga teda jälitavates jõududes, kelle olemuse kohta võib praegu ainult spekuleerida ehk siis alates valitsuse konspiratsioonidest kuni võimaliku laboriroti otsimiseni välja.


Rohkem vast polegi sisututvustuseks vaja. Ülejäänu kajab vastu trailerites ja gameplay videotes. Ainuüksi kirjeldustest ei piisa, et hoomata Beyond Two Soulsi erakordset stilistikat.
Gameplay video on küll cam, aga pildi saaks siiski selgemaks. Sellelaadse mängu puhul tahavad ju kõik näha, mismoodi hakkab välja nägema reaalne mehhaanika ning praeguse seisuga mõjub see seguna Heavy Rain`ist, tavapärasest liikumisest ja muudest mängumaailma värskust toovatest ideedest.


 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions