Braid

reede, 17. juuli 2009


Braid on geniaalsem mäng pärast... Super Mariot. See võrdlus pole toodud ilmaasjata. Mängima hakates tekib esmalt vana hea SM tunne: pead päästma printsessi, vaenlasi saab tappa neile pähe hüpates... ja Braid lisab sellele veel kulbitäiega originaalsust. Põhiliseks märksõnaks on ajaga manipuleerimine. Igas maailmas on erinevad reeglid, kuidas aega tagasi kerida - vaata treilerit.

Ma armastan mänge, mis panevad mind mõtlema ja Braid on nagu matemaatika riigieksam - ainult lahedam! Iga mõistatus on unikaalne ja pärast ära lahendamist tunned ennast targana. Tunnistan üles, et minu mõistus jooksis kokku kolmel korral: 3., 4. ja 5. maailmade viimastes ruumides. Pärast walkthrough vaatamist oli täpselt Homer Simpson'i doh moment.

Mängu ainsaks miinuseks on lühidus. Viimane tabel, kuhu pääsemiseks peab kõik eelnevad pusletükid kokku korjama, oli kahjuks lühike ja kerge. Boonusena on mängu peidetud 8 tähte, mille leidmine ilma kõrvalise abita on võimatu... kõikide tähtede asukohad. Tähtede korjamine ei anna midagi, vaid pikendab lihtsalt mänguaega. Näiteks peab ühe tähe kättesaamiseks varuma ~2 tundi...

Braid on saanud palju kiidusõnu ja soovitan minagi kõigil proovida. Installituna võtab ainult 138 MB. Tulekul on ka järg!
10/10

Donkey Kong...

1 kommentaari:

Kiva ütles ...

Sai ka nüüd hiljuti läbi mängitud.. selliseid ajuk**p mänge on vaja rohkem

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions