Tehnika: Steelseries Spectrum 7XB kõrvaklapid

reede, 26. aprill 2013


On ju teadatuntud tõde see, et videomängud on palju lõbusamad kui neid koos sõpradega mängida. Kunagi sai seda tehtud kobaras ühe teleka taga, ent tänapäeval on kõike seda võimalik teha ka interneti vahendusel. Et aga sõpradega mängu ajal suhelda saaks, nagu vanasti teleka ees istudes, on mikrofoniga kõrvaklapid üpriski vajalikud asjandused.

Minul seisab teleka all Xbox 360. Kuigi mängumasinaid on mul ka teisigi, siis suurem osa internetis mängimisest leiab aset just sellel konsoolil. Tõsi, kui konsool uuena osta, siis tuleb sellega kaasa ka väike peakomplekt (mikrofon+klapp), ent see on pigem selline ajutine lahendus või siis rahuldab pikemas perspektiivis neid inimesi, kes internetis väga harva mängivad või inimestega suhtlema ei kipu. Kui aga sellest komplektist väheks jääb, tasuks pilgud pöörata millegi parema poole - nagu näiteks Steelseries'i Spectrum 7XB klapid.

Spectrum 7XB ei ole minu esimene kokkupuude nö. "suurte" klappidega. Nende eelkäijaks olid sama seeria 5XB klapid, mis olid küll head, ent vahe kahe numbri vahel on märgatav. Kõige suurem vahe on muidugi selles, et 7XB klapid on "juhtmevabad." Lisasin selle sõna jutumärkidesse, sest üks juhe klappide küljes siiski paikneb, mis ühendab neid Xboxi puldiga. Võrreldes aga näiteks 5XB'ga, on see kõigest pisiasi, sest ära on likvideeritud üle terve põranda looklevad juhtmed, mis ühendasid klappe, pulti, ja televiisorit ning konsooli. 7XB puhul on asi lihtsam - klapid ühendatakse puldiga, klappide saatja aga teleka ning konsooliga. Klapid ise on väga mugavad ning sobivad nagu valatult. Kaalu on ka nendel täpselt parajalt, seega ei ole ohtu, et nad peast ära libiseksid ega raskuse tõttu peavalu tekitaksid. Plusspunkte ka stiilsele väljanägemisele.


Helikvaliteet on klappidel suurepärane. Erinevalt eelkäijast ei lase 7XB klapid heli läbi, seega ei teki olukorda kus mängu heli ja sõprade hääl üle terve toa kostuks. Samuti ei teki klappides mingit krõbisemist-krabisemist, välja arvatud muidugi juhul kui heli täiesti põhja keerata, ent isegi siis on tegemist suhteliselt väikese mürakogusega, mis üldist elamust ei riku. Nagu ka 5XB puhul, kasutab ka 7XB LiveMix funktsiooni, mis sisselülitamise korral reguleerib ise helitugevust - juhul kui keegi mängu ajal sinuga vestleb, tuuakse sõbra jutt automaatselt esile, samal ajal mänguheli madalamaks keerates. Lisaks on klappidel olemas ka nupp nimega "Exact SND," mis võimaldab kasutajal valida kolme eelprogrammeeritud seade vahel, mis muudavad elamust vastavalt sellele kas klappe kasutatakse mängimiseks või filmi vaatamiseks ja muusika kuulamiseks. Viimase variandi puhul on kindlasti üks plusspunkt see, et mikrofoni osa saab ilusasti klappide sisse lükata, et ta niisama kasutult suu kõrval ei seisaks. Vooluallikana kasutavad klapid kahte AAA patareid/akut.



Hea helikvaliteet, klappide stiilne väljanägemine, nende mugavus ning mitmed lisavõimalused kaaluvad üle pisivead, mille tõttu on neid lihtne soovitada. Steelseries Spectrum 7XB klapid on igati nende peale kulutatud raha väärt.

0 kommentaari:

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions