Halo

pühapäev, 16. mai 2010

Halo on meedium, mille suhtes pole mul olnud mitte kunagi ühtegi kokkupuudet, aga see tõik ei takista mul nautimast Halo mängude treilereid ja promovideosid, mis on hiljaaegu omandanud juba täispika filmi reklaamikampaania mõõtmed. Algselt jagati enne mängude välja laskmist animeeritud videosid sõjast Covenandi vastu, aga nüüd, kus on ilmunud igat sorti jätkulugusid Halo kolmandale osale, on välja antud kohe mitu live-action promotrailerit, mis meenutavad vägisi filmiklippe. Filmi ennast muidugi veel ei ole, kuigi kuulujutud käivad, et filmi hakkab tegema see ja teine, aga nii kuum kaup peabki kaua ringlema, sest vastasel juhul ilmub välja Uwe Boll ja keerab köikidele fännidele nii kõvasti, et Microsoft on sunnitud pankrotti minema. Need videod olgu senikaua siis märgid sellest, et film on võimalik, aga kõige rohkem huvitab mind ennast ikka see, et palju aega ja raha kulutatakse mängu promomisele, aga seda parem ongi, sest iga uus video tõotab tulla üha kõrgema tasemega. Sageli tundub, et videod ise on mitu korda paremad kui mäng, mida reklaamitakse. Nojah...nii räägib inimene, kes pole Halo`t proovinud, aga see selleks.


Esimene video, milega esmakordselt kokku puutusin, oli treiler Halo 3-le. Antud juhul on seda klippi lausa lust vaadata, kõik huvi tekitamiseks vajalik on pressitud ühe minuti sisse.

Järgmisena sattus silme ette Halo Wars`i klipp. Tegemist on siis strateegiaga, mis oli seerias esmakordne suund, aga paistab, et seekord ei ilmu jätkuloole ühtegi samasugust järge.

Teadmata, millega on õieti tegu, sattusin peale tollal veel minu jaoks täiesti tundmatu Neil Blomkampi poolt lavastatud kaheksaminutilisele klipile. Klipi tagamaadest saab pikemalt lugeda siit ning eelmise aasta ühe parima filmi District 9 lavastanud Blomkampi kohta saab lugeda siit.

Halo 3 ODST-d reklaamiv üle kahe minuti kestev videolõik lõi mind esmakordsel vaatamisel pahviks ja jäin reaalselt uskuma, nagu oleks tegu filmireklaamiga.

Nüüd hiljuti ilmavalgust näinud klipp, mis reklaamib üsna pea ilmuvat Halo: Reach`i, on samuti nagu eelminegi ja annab mõista missugune näeks välja kunagi hiljem ilmuv film.

Juba tükk aega on interneti avarustes ringlenud Halo Wars`i vaheklippidest koosnev kogumik, mis on siiski piisavalt terviklik, et saaks seda ka täies mahus nautida. Sel aastal nägi ilmavalgust ka animatsioon kujul Halo Legends, mis koosneb seitsmest osast. Iga osa on lavastanud tuntud tegelane jaapani anime vallas, näiteks Mamoru Oshii ja Shinji Aramaki. Mõnikord saab nautida mänguga seonduvat nii, et ei pea mängu ennast proovimagi. Halo on hea näide.

2 kommentaari:

lpt ütles ...

veits offtopic, aga sul mingeid mortal kombateid ei juhtu olema vä?:D

Ra Ragnar Novod ütles ...

Kahjuks ei ole ja minu MK kogemus piirdub sõbra juures mängimisega. Äkki teeb keegi veel häält ja oskab pakkuda...

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions