X-Men Origins: Wolverine

neljapäev, 2. september 2010


Kes veel ei tea, siis X-Men Origins: Wolverine on samanimelisel filmil põhinev kolmanda isiku actionmäng, kus mängija astub tiitlis mainitud mutandi saabastesse (kujutlikult, sest poole mängust tatsab Wolvie paljajalu ringi) ning hakib oma küüntega ettejäävaid puuraidureid, sõdureid ning neegreid (Aafrikas!). Kõik see võib ju tunduda põnev (ning nagu paljud arvustused väidavad, siis uuema geni konsoolidel see seda ka on), aga PS2 versioon jätab väga, väga palju soovida.


Kõige suuremaks veaks tuleks selle mängu puhul lugeda ülesehitust. Just, mäng on üles ehitatud järgmiselt - sisene levelisse, tapa kõik seesolev ning oota kuni mäng laeb sulle järgmise leveli. Viga aga seisneb selles, et nii mõnigi level kestab ainult minuti või paar ning laadimisaega on selle ootamise jaoks natuke liiga kaua, eriti kui ootamine ennast ära ei tasu ning mäng loopib sinu ette sarnaseid leveleid. Kõige ehedam näide ülesehituse debiilsusest on level, kus ei tule midagi muud teha kui kõndida toru ühest otsast teise, mis võtab aega kõigest paar sekundit. Ehk siis - selline süsteem tekitab frustratsiooni, sest mängimisprotsess näeb välja järgnev: võta pult ja vajuta nuppe, pane pult maha ja oota laadimist, võta pult ja vajuta nuppe, pane pult maha ja oota laadimist...ning nii tundide kaupa.



Nurisemist saab jätkata ka graafika kallal, mis näeb lihtsalt igav välja. Kõik on hallides toonides ning kui missioon sind Aafrikasse viib, siis tundub see kui sõõm puhtast õhku, näidates halli vahele ka natuke rohelust. Lisaks veel ka katkisele audiopoolele (mis avaldub kehvas muusikas, selle kohatises olemasolus ning faktis, et kui kõlab nii muusika kui ka dialoog, siis viimast kuuda ei ole) paneb karvu katkuma asjaolu, et kaamera ei ole mängija kontrolli all. Teistes mängudes kasutatakse kaamera kontrollimiseks paremat analoognuppu, siin aga sama nuppu kõrvale põiklemiseks. Kui ma saaksin iga korra eest penni, mil ma unustasin nupu toime ning kehva kaameranurga tõttu karglema hakkasin...

Kui oskustest puudu jääb, saab neid alati juurde osta!


Ei saa öelda, et lõbu üldse ei oleks, kuid seda on vähe ning kindlasti leidub seda rohkem PS3 ja XBOX 360 versioonides. Ka PSP peal on mäng läbi tehtud ja ka seal oli tegemist tunduvalt parema versiooniga. Wii versioon on PS2 omaga identne, seega lõbu peaks olema ka samaväärselt vähe. X-men Origins: Wolverine PS2-l ei ole kohutav...kuid kindlasti mitte ostmist väärt. Laena sõbralt või kui tal ei ole, siis ära mängi üldse.

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions