Metro: Last Light - treiler

esmaspäev, 11. juuli 2011

Eelmise aasta märtsis ilmavalgust näinud ja mängijad tuumasõjajärgsesse Moskva metroorägastikku transportinud Metro 2033 oli vaatamata oma märgatavatele vajakajäämistele postapokalüptilisel mängumaastikul igati teretulnud ja kiiduväärt saavutus. Siinkirjutaja sai mänguga hiljuti ühele poole ja kui kõrvale heita mõned või isegi paljud vead, mis puudutasid eelkõige graafikat ja inimvastaseid, suutis S.T.A.L.K.E.R-i seeria loonud GSC Game World`ist sirgunud 4A Games pakkuda rikkaliku atmosfääri, paeluvat survival horrori stiilis stsenaariumit ja detailirohket maailma nii maa all kui ka maa peal. Postapokalüptilise teema fännidele peaks Metro 2033 olema igati soovituslik mänguelamus, minagi võtsin noore Artjomi ja tema ristiretke vastu suure õhina ja üllatusega.

Last Light
Tänavuse E3 paiku pakkus 4A Games võimalust tutvuda nüüdseks juba Metro seeria teise sissekande Metro Last Light`i treileriga või õigemini treileritele. Ega nad just palju ei pakkunud, aga nii mõnigi vähene selget pilti andev kaader lubab taaskord Metro 2033-le väärilist jätku. Suletud uste taga leidis aset ka väike demo esitlus, mida kahjuks näha ei saa. Tahaks öelda, et tullakse lagedale senisest veelgi parema jätkuga, aga seda ma siiski ei tee. Kuna 2033 oli loo, tegelaste, maailma, vaenlaste ja peamiselt klaustrofoobilise atmosfääri poolest igati nauditav, siis ei tahagi positiivset elamust maha suruda ja hakata nii väiksemaid kui ka suuremaid detaile välja noppima ja nende kallal virisema, kuigi neid oli ja maha vaikima neid ka ei hakka, aga pigem tahan öelda, et elamust ei suutnud neist mitte ükski rikkuda. Mehaanika, füüsika ja unikaalsed omapärad üleüldises võitlus-ja ellujäämistaktikas on suutelised iga väiksema graafilise vea kiiresti kaugele selja taha heitma. Metro 2033 ei olnud üldsegi mitte veatu üritus mängijad taas rõskesse ja hämarasse tulevikku viia, aga võib täiesti kindel olla, et Last Light`ga püüavad arendajad parandada, mida parandada annab. Alati on ju arenguruumi küllaga. Metro: Last Light ei põhine seekord Dimitri Glukhovsky romaanidel nagu seda tegi Metro 2033 Glukhovsky samanimelise teosega. Olen enamgi kui kindel, et igaüks, kes mänguga ühele poole saavad, tahavad kasvõi natukenegi Glukhovsky värske ja kontroversiaalse ulmeseeriaga tutvust sobitada. Mina püüan seda kindlasti teha.

Metro 2033

Seniks relvad pihku, taskulamp tööle, gaasimask ette ja vaadake treilerit, mida saadab perfektses rütmis ja harmoonias Portishead`i Machine Gun.
Ametlikuks väljalaskekuupäevaks on 2012. aasta märts.







 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions