LittleBigPlanet 2

reede, 25. märts 2011



Esimene LittleBigPlanet tõusis lühikese ajaga Playstation 3e tippmängude hulka ning mängu peategelast võiks pidada lausa konsooli maskotiks. LBP tõi lauale innovatiivseid elemente ning pani aluse kogukonnale, mis kasvab pidevalt iga päevaga. Selle aasta alguses ilmunud LittleBigPlanet 2 ei hakanud üldist valemit muutma, sest miks parandada seda, mis ei ole rikkis, kuid kas väikestest muudatustest piisab, et inimesi uut mängu ostma panna?


LBPs jääb üksikmängu kogemus tahaplaanile, olles justkui sissejuhatus maailmasse, mille taga seisavad mängijad ise. Mängija võtab enda kontrolli alla Sackboy - lustaka kotipoisi, keda saab erinevate lisadega isikupärasemaks muuta, kasutades erinevaid materjale, riideesemeid, silmi, hambaid ja kõike muud mida erinevates levelites leida võib. Erinevate kombinatsioonidega mängimine on juba iseenesest lõbus tegevus, kuid päris mänguni jõudmine on juba omaette teema. Pisut klišeeline lugu leiab aset fantaasiamaailmas, mida ähvardab kurjam nimega Negativitron, kes tahab hävitada kõik rõõmsa ja lõbusa. Veidra välimusega Larry Da Vinci kutsub appi Sackboy ning sellest hetkest peale võitleb mängija kogu maailma vabaduse eest. Üksikmängu kestus on tagasihoidlik, kuid kuniks teda kestab, jätkub ka lõbu.


Mängitavusega on asjad enamjaolt korras, kuigi leidub ka hetki, mil üks või teine asi oma tahumatusega silma hakkab. Hüpped tunduvad mõnikord ebatäpsed, justkui oleks Sackboy pidevas kaaluta olekus(huvitava juhusena on üks level tervenisti kaaluta olekus ning siis paistab hüpete ebatäpsus eriti silma). Samuti on haardekonksu kasutamist nõudvad kohad mõneti frustreerivad, eriti just viimase bossi puhul, sest selle edukas kasutamine nõuab kahe kangiga paraja näpakrobaatika sooritamist. Mõnikord, kui mängus tulevad ette tulistamist täis lendamislevelid või ülalt-alla vaatega sõidulevelid, liigub ekraan pisut liiga kiiresti, jättes mõnikord isegi mängija lõksu, kui too on just surma saanud ning vahepunktist väljunud. Sellele vaatamata on tegemist pisivigadega, mis üleüldist pilti ära ei riku.


Kuid LBP2 kroonijuveeliks on levelite ehitaja, mis annab igale mängu omanikule võimaluse omanäolise maailma, kus seigelda. Võimalused on peaaegu piiritud ning terve hulk suurejoonelisi projekte näitab, et inimfantaasia on üks võrratu asi. Inimesed on loonud nii originaalseid mänge, kui ka austusavaldusi oma lemmikutele, nagu Final Fantasy või Marvel vs Capcom 2 ning muidugi ei puudu ka arvukad Super Mario seeriale pühendatud levelid. Kuna mängijatel on ligipääs umbes 3,5 miljonile erinevale kasutajate poolt loodud levelitele, siis avastamisrõõmu jätkub pikaks ajaks ning LBP2 plaadi masinasse panemine õigustab end igatpidi. Nii üksikmängu kui ka kasutajalevelite puhul antakse mängijale võimalus liituda neti kaudu teiste inimeste mängudega, mis iseenesest on tore võimalus, kuid mis üksikmängu ajal ei pruugi just kõige mõistlikum olla - mine tea mis inimeses otsa sattuda võib; mõni ei pruugi sul korralikult mängida lasta, vaid viskab sind lihtsalt vaenlaste sekka.


Leveliehitaja on piisavalt lihtne, kui kasutajal on püsivust vaadata ära kõik õpetusvideod, mida on paras hulk. Nagu juba mainitud, on võimalusi rikkalikult. Mängija saab manipuleerida (lisaks tavaelementidele, nagu takistused, vaenlased ja muu säärane) kaameranurki, lindistada ise heliklippe ning kõike muud põnevat. Kõike seda saadab suurepärane värvikirev graafika ning omapäraselt mõnus heliriba hea muusika ja jutustaja Stephen Fry rahustav häälega. Pisivigadele vaatamata on LittleBigPlanet 2 suurepärane mäng, mis lihtsalt toob naeratuse näole!

0 kommentaari:

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions