LEGO The Lord of the Rings

teisipäev, 20. august 2013

"Lego: The Lord of the Rings" on legomaailma üks uusimaid liikmeid. Varem on väga edukaks kujunenud näiteks Batmani, Star Warsi ja Indiana Jonesi käsitlused. Järjekordne tuntud kaubamärk on hõlma alla võetud ning kõik legokeelde tõlgitud. Mis on saanud filmiseeria hiilgusest selles klotsikestest koosnevas maailmas? 
LEGO rännak Keskmaale
 Lego rännak Keskmaale"Lego: The Lord of the Rings" on paras suutäis nii sisult kui ka vormilt. Kõik "Sõrmuste isanda" filmiseeria kolm filmi on leidnud oma tee ühte mängu. Lisaks on esmakordselt maailm ka avatud. Kui varem polnud avatud maailm just eraldi eesmärk, sest Batmani puhul on maailma avatus liialt suhteline ja Indiana Jonesi puhul võiks see tähendada ka Saksamaale reisimist, siis "Sõrmuste isand" on selle poolest ideaalne. Maailm oli eelnevalt piinliku täpsusega paika pandud nii algupärastes romaanides kui ka hilisemates filmides. 
 Legomängude tootjad on filme silmas pidades taasloonud nii Kääbikla, Keskmaa olulisemad kohad kui ka kõik teised filmidest tuttavad piirkonnad. Iga missiooniga avanevad uued mängutasemed ja edaspidi on võimalik väikestest klotsidest koosneva väikese Frodoga minna, kuhu tahad. Missioonidele asumine ei tähenda maailmast lahkumist. 
Alati on võimalik varem läbitud piirkondi uuesti külastada. Huumor ja filmidest tuttavate stseenide kasutamine on mängu üks leivanumbreid. Kõik need tõsised stseenid filmidest saavad lego stiilis humoorika külje osaliseks. Lastele suunatud mänguna on tegu kuidagi liiga mahuka elamusega. Võib-olla tõesti tahavad väiksemad lõhkuda kõike, mis lõhkuda annab, et kätte saada iga viimanegi kui legotükike. Mina loobusin sellest juba kohe alguses. Nii nüri tegevus tuleks ära keelata.
Koobastes ja kaevandustes ringi kolades on maailm sinu ümber kohati ikka väga ilus ja detailne. Võitlus orkide ja muude loomadega ei ole just pingeline ega väljakutsuv, aga sellegi poolest meeleolukas osa suuremast seiklusest. Tegelastele antud erinevad oskused nagu Sami võime tuli üles sättida ja kasvatada hiigelsuuri taimi tekitavad päris palju varieeruvust muidu pigem üksluisteks jäävatel tasemetel. Ainuke miinus on filmides nähtu liigne kordamine ja tegijate arvamus, et kõik mängus pakutu on alati vajalik ja kõik ülesanded kutsuvad. 
Külast külla liikudes korjad küll kokku kõik klotsid ja teed ära esmased vajalikud ülesanded, kuid kohalike abistamine kühvli leidmisel läheb juba üle piiri. Nii tõsiselt ei võta legomaailma mitte keegi, aga meelelahutuseks ja niisama vahelduse mõttes täitsa tore kogemus. 
Kokkuvõte: Elamusena lõbus ja hea huumoriga seiklus, mis kipub oma maailma natuke üle tähtsustama. 

Hinne: 3/5 

Arvustus ilmus esmakordselt veebruarikuu [digi]-is. 

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions