2013: Uus aasta ja uued mängud - Aliens: Colonial Marines

teisipäev, 22. jaanuar 2013


Pean tunnistama, et minu ainsaks "Alieni" filmist sündinud mängukogemuseks on 2000. aastal PS1 peal ilmunud "Alien Resurrection". Põhines see siis Ridley Scotti mõjuka ja unustamatu ulmefilmi "Alieni" poolt alustatud seeria viimasel osal. 
Mäng ise oli oma aja kohta ja nüüd meenutades tegelikult üsna suurepärane hirmutaja. Platvormile omase tapeedigraafika pakkus seda, milles neljas film seerias natuke ebaõnnestus. Kitsad ja pimedad tossu täis koridorid, kus tegelikult PS1 kohta väga ilusa disaini ja liikumisega hapet pritsivad ja oma väikese suuga sinu poole suskavad tulnukad mööda seinu jooksid. Abiks ainult ühte lähenevat või kaugenevat täpikest kujutav radar ja mitmed erisugused relvad alates lihtsast püstolist, jätkates mõne suurekaliibrilisega ja lõpetades laseriga. Mäng oli muidugi filmi ideaalne koopia. 
"Alien vs. Predator" seeria mängud on mul kõik puutumata. Mitte küll päris. Proovinud olen, aga otsene kogemus puudub. 
Tulnukad
Tulnukas
"Aliens: Colonial Marines" ei ole aga filmide koopia ega ka spin-off, vaid seda on nimetatud James Cameroni "Aliensi" otseseks järjeks. Filmi sisu meeldetuletuseks nii palju, et pärast Nostromo ja üheainsa tulnuka hävitamist veetis Ripley 57 aastat staasises. Üles leituna suundus ta koos karmide ja väga ropusuiste merejalaväelastega sellele samale planeedile, kus ta üldse esmakordselt tulnukatega kokku puutus. Ainult nüüd oli sinna rajatud inimeste koloonia. Ülejäänu jäägu igaühe fantaasia meelevalda. Inimeste koloonia + tulnukad = munad ehk siis neid karjeid jätkuks kogu kosmose piirituse jaoks. "Aliens" lõppes stiilis "Get away from her you bitch" ja suur kuri ema lendleb kosmoses võib-olla tänase päevani. 
Game over man. Game over!
Planeedil asunud koloonia lakkas võimsa plahvatuse tagajärjel olemast. Suure tõenäosusega hävinesid kõik tulnukad. "Aliens: Colonial Marines" uuribki sellist "mis oleks kui" stsenaariumi, kus merejalaväelased kohale saatnud kompanii kaotab sõduritega kontakti ja saadab uuesti karmid ja ropusuised sõdurid asja uurima. Mida nad ees leiavad? Hävinenud koloonia ja orbiidil tiirleva kompanii kosmoselaeva. Ülejäänu on juba ette teada. Tulnukad pole sugugi hävinenud, vaid ootasid õnnetuid lollikesi, kes astuksid nende sekka. Seekord on selleks õnnetuks lollikeseks mängija ise. Kes ei tahaks olla üks neist Bill Paxtoni tüüpi sõduritest, kes tekitab paanikat ("Game over man. Game over") siis kui on vaja uus plaan välja töötada või siis sigarit näriv kapten, kes tulistab enne ja siis küsib?
Sir! The game really is over. 
Meeldiv on aga see, et mängu stsenaristideks on "Battlestar Galactica" kirjutajad ning arendajafirma Gearbox käis kohtumas Ridley Scotti endaga ning said võimaluse lugeda ka "Prometheuse" stsenaariumit.  Tegijad on äelnud, et mängus võib olla seoseid Scotti teoreetilise eellooga "Alieni" seeriale. 
Uue põlvkonna mängude seas poelgi tegelikult olnud ühtegi korralikku ainult kuulsale tulnukale pühendunud mängu. Seeria suri ja asendus "Alien vs. Predatoriga", kuid kosmos kuulis  karjeid ja vastas fännide palvetele. Mäng ise on loomult first person shooter, kus on olemas nii üksik - kui ka mitmikmäng. "Aliensi" tunnetuse ja nägemusega on ka palju vaeva nähtud. Tuleb ainult loota, et näpud ei saa kõrvetada. 
"Aliens: Colonial Marines" ilmub PC, PS3, Wii U, Xbox 360 peale 12. veebruaril. 
It`s so nice to see you guys again!

0 kommentaari:

 
Mängumaania © 2012 | Designed by Bubble Shooter, in collaboration with Reseller Hosting , Forum Jual Beli and Business Solutions